В село Вълче поле край Любимец горят четири необитаеми къщи. Пожар

...
В село Вълче поле край Любимец горят четири необитаеми къщи. Пожар
Коментари Харесай

Огненият ад се разраства! Горят къщи в село край Любимец

В село Вълче поле край Любимец горят четири необитаеми къщи. Пожар е обхванал постройките през днешния ден следобяд, а на място са екипи огнеборци, оповестиха от регионалната администрация в Хасково, която цитира Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

" Засега удържаме фронта ", разяснява за Българска телеграфна агенция кметът на общината Анастас Анастасов.

По негови думи обаче ситуацията е съществено и с огнена буря, която се разгръща по протежението на ж. п. линията от харманлийското село Бисер към Любимец. Проблемът е, че мощен вятър духа в посока на града, сподели Анастасов. В помощ на пожарникарите - общо 6 екипа, е изпратено и локалното доброволческо формирование.

Гори на няколко места по жп линията сред Харманли и Свиленград. Предполага се, че огънят е тръгнал от искри от преминаващ трен. Със стихията се борят 6 екипа на пожарната.

Пожари има още в региона на Симеоновград, Любимец, селата Изворово, Оряхово. Гасенето е затруднено от вятъра.

Припомняме, че през вчерашния ден огнеборците потушаваха огромен пожар край Свиленград. Заради мощния вятър и пресечния темперамент на местността - " Якъка ", гасенето на пламъците беше мощно затруднено. В битката с огъня участваха 7 пожарни автомобила, 4-ма доброволци, 1 чиновник на Горското и 2 водоноски. В късния следобяд огънят бе овладян и загасен.

За през днешния ден и на следващия ден в района е в действие екстремален риск от експлоадирането на полски и горски пожари, оповестява dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР